Nagyvilág

Kölni erőszak: megtörtént az első letartóztatás

18 nappal az események után egy algériai menedékkérőt fogtak el szexuális indíttatású támadás miatt.

A német hatóságok letartóztattak egy 26 éves algériai férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy szilveszter este szexuális támadást hajtott végre Kölnben – írja a Guardian.

A városi ügyészség szerint a meg nem nevezett menedékkérőt a közeli város, Kerpen menekültszálláson fogták el a hétvégén. A férfi tapogatott egy nőt, és ellopta a mobiltelefonját.

Az ügyészségi szóvivő Ulrich Bremer elmondta, hogy az ügyben 497 esetben történhetett molesztálás, és három nőt megerőszakoltak. Összesen 766 feljelentést tettek, 381-et szexuális bűncselekmények miatt – írta online kiadásában a Kölner Stadtanzeiger című lap. A feljelentések száma azért alacsonyabb, mert vannak esetek, amelyekben több áldozat közösen tett feljelentést.

Az utóbbi napokban Aachenben is őrizetbe vettek egy fiatalembert, nála is egy olyan mobiltelefont találtak, amelyet szilveszterkor raboltak vagy loptak el tulajdonosától a kölni dómnál. Ezzel 21-re emelkedett a szilveszteri bűncselekmények feltételezett elkövetőinek száma.

Szilveszter éjszakáján egy nagyjából ezerfős csoport gyűlt össze a kölni főpályaudvar előtti téren, majd petárdázni kezdtek. Mikor a rendőrség közbelépett, kisebb csoportok alakultak, amelyek elkezdtek nőket körbevenni, szexuálisan zaklatni és kirabolni. Áldozatok és tanúk arab vagy észak-afrikai származású támadókról számoltak be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik