Nagyvilág

Orvoscsoport tart az éhező szíriai városba

Damaszkusz megengedte a Vörös Félholdnak, hogy egy mobil klinikát állítsanak fel Madájában.

Két élelmiszerszállítmány után egy mozgó klinika is úton van az éhínséggel küzdő szíriai Madája városába, orvosi személyzettel együtt – jelentette be pénteken az Egészségügyi Világszervezet.

A város sorsára most figyelt fel a világ, miután hírek jelentek meg arról, hogy az emberek füvet, faleveleket, háziállatokat esznek, vagy még azt se, mert a szíriai kormány haderői olyan szoros ostromgyűrűbe fogták Madáját, hogy október óta nem érkezett élelmiszerszállítmány.

Végül a szír kormány engedélyezte a segélyszervezeteknek, hogy segítséget nyújtsanak, előbb hétfőn, majd csütörtökön érkezett segélykonvoj a városba, most pedig Damaszkusz engedélyezte a Szíriai Arab Vörös Félholdnak a mobilklinika bejuttatását, és hogy a lakosságot védőoltásokkal lássák el.

A segélyszervezetek pénteken arról tájékoztatták a WHO-t, hogy az elmúlt egy hónapban 32-en haltak éhen a városban. Az Unicef képviselője elmondta: egy 16 éves fiú a szeme láttára halt meg alultápláltság miatt, az orvosok már nem tudtak rajta segíteni. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik