Nagyvilág

Betörőnek hitte a fiát, lelőtte

Az ohiói Cincinnati városában egy édesapa azt hitte, betörő jár a lakásban. Puskájával lelőtte a saját fiát.

A helyi rendőrség szerint a gyermek kedden reggel elment iskolába, de váratlanul hazatért. Erről nem szólt szüleinek. Édesapja hallotta a lépések zaját, megragadta a puskáját és anélkül, hogy meggyőződött volna róla, ki járkál a lakásban, rálőtt a vélt betolakodóra. A nyakán találta el fiát, akit azonnal a város gyermekkórházába vittek, de életét nem tudták megmenteni.  Az apa nevét nem hozták nyilvánosságra.

Az utóbbi hónapokban jócskán megszaporodtak az ilyen jellegű tragikus balesetek az Egyesült Államokban. Pár hete egy floridai édesanya sebesítette meg végzetesen a lányát, mert ő is azt hitte, betörő jár a lakásban, és körül sem nézve azonnal lőtt. Néhány hónapja Montana államban egy tizenöt éves fiút lőttek le, mert felmászott a barátja házának ablakához és viccből megkocogtatta kődarabbal. Floridában egy tinédzser az édesapját, Texasban egy férfi pedig a feleségét lőtte agyon hasonlóan végzetes gondatlanságból.

A 2015-ös adatok még nincsenek, de 2013-ban 505, 2014-ben 586 olyan tragédia történt, amikor véletlenül lőttek le valakit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik