Nagyvilág

Újra lecsapott a kerekesszékes bankrabló

Egy éven belül már másodszor sikerült kirabolnia egy bankot egy kerekesszékes férfinak New Yorkban – jelentette a helyi sajtó. A 23 éves Kevin Dennison előző hét hétfőn gurult be egy bankba a nagyváros Queens nevű negyedében, majd átadott a pénztárosnak egy cetlin, amin az állt: „Adjon húszezer dollárt. Bomba van nálam. Lőni fogok”.

A pénztáros ekkor átadott neki valamennyi pénzt – egyes források szerint ötszáz dollárt – a férfi pedig kigurult a bankból, és sikerült elmenekülnie. A férfit azonban másnap már bíróság elé került, ahol rablás vádjával indítottak eljárást ellen. Azt az esetről szóló beszámolókban azt nem említették meg, hogy Dennisont mikor, és hogyan fogták el a rendőrök.

Toloszekes-bankrablo (1)

A férfi tavaly nyáron már bekerült a nemzetközi sajtóba, amikor 1200 dollárt rabolt egy másik queensi bankból. Akkor azt állította, hogy fegyver van nála, majd a pénztárostól kapott zsákmánnyal könnyedén elgurult a helyszínről. Mire a rendőrök kiértek, már sehol nem volt. Végül két nappal később tartóztatták le. Bár eleinte felmerült, hogy csak álcából volt tolószékben, kiderült, hogy valójában le van bénulva, mert még kamaszkorában lövés érte.

Az akkori rablás miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik