Nagyvilág

Tolószékes férfi rabolt ki egy bankot

Tolószékes bankrabló (Array)
Tolószékes bankrabló (Array)

A kerekesszékes rablónak gond nélkül sikerült elmenekülnie a helyszínről.

Több mint ezer dollárnyi készpénzt zsákmányolt egy huszonéves férfi egy New York-i bankból, amit egy tolószékben ülve sikerült kirámolnia – jelentette a helyi sajtó. A beszámolók szerint a férfi kora délután gurult be a Queensben található pénzintézetbe, ahol átadott egy cetlit a pénztárosnak, amiben pénzt követelt.

A kerekesszékes rabló azt állította, hogy fegyver van nála, de a beszámolók szerint azt egyszer sem mutatta meg a Santander Bank alkalmazottjainak. Végül az 1200 dolláros zsákmánnyal könnyedén elgurult a helyszínről. Mire a rendőrök kiértek, már sehol nem volt.

 A huszonéves kerekesszékes bankrablót még keresik a New York-i rendőrök
Fotó:DCPI 

A beszámolók szerint elképzelhető, hogy a bankrabló valójában nem volt tolószékhez kötött mozgássérült, csak elterelésként használta a széket. Juan Arenas, egy közeli bolt tulajdonosa az NBC híradójának elmondta: hallotta, ahogy a rendőrök arról beszélnek, hogy valahol a közelben megtalálták a kerekesszéket.

Nem ez volt az első eset, hogy valaki tolószékben rabolt bankot az Egyesült Államokban – emlékeztetett az esettel kapcsolatban a Reuters. Tavaly egy hatvanéves férfit tartóztattak le Idahóban bankrablás miatt. Őt akkor fogták el, amikor taxiba akart szállni, hogy elmeneküljön a helyszínről. 2010-ben pedig egy halálos betegségben szenvedő férfi rabolt bankot kerekesszékben Kaliforniában, igaz, ő azt akarta, hogy elfogják, és a börtönben orvosi ellátást kapjon. 21 évre ítélték, miután a bank épülete előtt elfogták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik