Külföld
Köln, 2016. január 9.
A Hazafias Európaiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen, a PEGIDA német mozgalom tüntetõit rendõrök kísérik a kölni fõpályaudvar felé 2016. január 9-én. A szilveszter éjszaka a kölni fõpályaudvarnál nõk ellen elkövetett támadásokkal kapcsolatban több csoport is tüntetést hirdetett erre a napra a német városban. (MTI/EPA/Roland Weihrauch)

Németországi molesztálás: ismeretlenek külföldiekre támadtak Kölnben

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 01. 11. 05:29

Ismeretlenek csoportosan külföldiekre, pakisztáni és szíriai állampolgárokra támadtak vasárnap este a németországi Kölnben, a város pályaudvarának a környékén.

A rendőrség közlése szerint egy húsz fős csoport hat pakisztánit támadott meg, közülük kettőt sérülésekkel kórházba szállítottak.

Nem sokkal később öt személy megtámadott egy 39 éves szíriait, aki könnyebben megsérült.

A rendőrség súlyos testi sértés gyanújával nyomozást indított, egyebek között annak tisztázása miatt is, hogy a kilengések elkövetőit idegenellenesség vezérelte-e. Egyelőre nem világos, hogy a két esett között van-e összefüggés.

A kölni Express újság úgy tudja, hogy rockerek, huligánok a Facebookon egyeztettek arról, hogy a “kölni belvárosban embervadászatra mennek”. A lap értesülését a rendőrség szóvivője hétfőre virradóra nem tudta megerősíteni.

A rendőrségnek már vasárnap délután voltak olyan információi, amelyek szerint bizonyos személyek csoportban szándékos provokációkra készülnek, ezért jelentős erőket mozgósított a belvárosban. A rendőrök négy személyt előállítottak, majd elengedték őket. Egyelőre nem tudni, hogy ők a támadók közé tartoztak-e.

A rendőrség az incidenseket követően 153 személyt hallgatott ki, közülük tizenhármat azonosított, akiket korábban már szélsőjobboldali nézetekhez kapcsolódó kihágások miatt ismertek a hatóságok és további tizennyolcat, akik különféle motoros bandákhoz, például a Hell’s
Angels (a Pokol Angyalai) nevű klubhoz tartoztak. A rendőrség senkit nem vett őrizetbe.

Szilveszter éjjel mintegy ezerfős csoport gyűlt össze a kölni főpályaudvar előtti téren, majd petárdázni kezdtek. Mikor a rendőrség közbelépett, kisebb csoportok alakultak, amelyek nőket vettek körbe, szexuálisan zaklatták és kirabolták őket. Más városokban is történtek hasonló támadások. A szemtanúk szerint többségük arab vagy észak-afrikai kinézetű volt. Január első napjaiban több mint száz nő jelentkezett, és tett feljelentést a hatóságoknál. Kétharmaduk számolt be szexuális támadásról. Kettőt meg is erőszakoltak.

(Kiemelt kép: a Hazafias Európaiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen, a PEGIDA német mozgalom tüntetőit rendőrök kísérik a kölni főpályaudvar felé 2016. január 9-én, MTI/EPA/Roland Weihrauch)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

3275142 01/17/2018 A young woman at a bus stop in Yakutsk. Bolot Botchkarev/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.