Nagyvilág

Repülőről kizuhant fagyott vizelet ölt meg majdnem egy nőt

Csak a szerencsén múlt, hogy nem halt meg egy hatvanéves indiai nő, akit a vállán talált el egy, az égből alázuhant focilabda nagyságú jégdarab, ami repülési szakértők szerint egy utasszállítóból  alázuhant fagyott vizelet és ürülék lehetett – jelentette a Times of India. Az eset még december 17-én történt, az ország középső részén található Madhja Prades állam egyik falujában.

Szemtanúk elmondása szerint  Rajrani Gaud annak köszönheti életét, hogy a nagy jégdarab előbb a házának csapódott, és csak onnan lepattantva találta el a nőt, aki az eset után a szomszédok vittek kórházba. A Times of India cikke arról nem tesz említést, hogy a nő milyen súlyos sérüléseket szenvedett.

kék jég

Repülési szakértők elmondása szerint ez lehet az első eset, hogy valakit repülőgépből kizuhanót „kék jég” talált el. A „kék jég” eufemizmus a fagyott vizeletre és ürülékre, ami egy repülőgép vécétartályából hullik alá a földre. A „kék” jelzőt a vécétartályokban használt vegyi anyagok színe miatt kapta.

Ha bebizonyosodik, hogy a nő tényleg fagyott vizelet miatt sérült meg, az indiai jogszabályok alapján kártérítést jár neki, de a helyi hatóságok a lap cikke szerint eleinte nem akartak foglalkozni az eset kivizsgálásával. Azonban miután egy helyi lap beszámolt a „rejtélyes” jégdarabról, egy „kék jéggel” foglalkozó repülési szakértő jelentette az esetet a repülésügyi hatóságoknál.

A BBC cikke („Miért hullik emberi ürülék az égből Indiában”) szerint nagyon ritkán, de elő szokott fordulni, hogy az utasszállítókból fagyott ürülék hullik a földre. A brit polgári repülési hatóság adatai szerint évente nagyjából 25 ilyen esetet jelentenek be a brit légtérben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik