Nagyvilág

Kiszivárgott a titkos rendőri jelentés a kölni szilveszteri támadásokról

A Bild és a Spiegel megszerezte azt a január 4-ei titkos jelentést, amit a kölni rendőrség készített a szilveszteri eseményekről. Azt írják benne, hogy horror volt a pályaudvaron, ahova nagy erőkkel érkeztek ki a rendőrök.

Egy rendőr azt mondta, síró, sokkos állapotban lévő nők és lányok keresték meg a rendőröket a főpályaudvar előtti téren, azt mondták, szexuálisan zaklatták őket. A jelentésben többször is migránsként nevezik meg az elkövetőket, akiket arabnak és észak-afrikainak írtak le.

A rendőröket a jelentés szerint elkeserítette, hogy nem tudnak mindenkinek segíteni. Azt mondják, ezer fős tömeg randalírozott, de a szexuális zaklatásokat 20-40 férfi követhette el. A rendőrség fél 12 fele kezdte el kiüríteni a teret, de a randalírozók palackokkal és tüzijátékokkal támadtak rájuk.

A rendőrség szerint az elkövetők azonosítása sajnos nem történt meg, mert túl sok helyen kellett egyszerre intézkedniük. A többször igazoltatottakat sem tudták börtönbe zárni, mert nem volt elég hely.

A dokumentum idéz egy férfit, aki azt mondja:

Szíriai vagyok, velem kedvesnek kell lennetek, Merkel asszony hívott meg ide.

Egy másik pedig vigyorogva közölte, hogy

Úgysem tehettek velem semmit, holnap új nap lesz.

A tömegen belül a rendőrök nem tudtak mozogni, mert összezártak előttük. A jelentést író rendőr azt mondta, 29 éves pályafutása alatt nem látott ilyesmit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik