Nagyvilág

Orbán a lengyel kormánypárthoz látogat szerdán

Sok a közös téma.

Egynapos látogatásra érkezik szerdán Lengyelországba Orbán Viktor – tudta meg a VS.hu. A portál értesülése szerint a miniszterelnök a lengyel kormánypárt meghívásának tesz eleget, így a protokoll szerint ez magánlátogatásnak minősül. Emiatt nem is a varsói parlamentben, hanem egy dél-lengyelországi üdülőhelyen kerül sor a vizitre.

Orbán ennek ellenére találkozhat a legbefolyásosabb lengyel politikusokkal, köztük Beata Szydlo kormányfővel, valamint Jarosław Kaczyński pártelnökkel, a lengyel politikai élet tényleges irányítójával. A megbeszélések napirendje pontosan nem ismert, de az új lengyel kormány több olyan intézkedést is tett, amit a Fidesz is meglépett hatalomra kerülése után, és a magyar kormányhoz hasonlóan a lengyel kabinet ellen is eljárást tervez indítani az Európai Bizottság.

Az akkor még ellenzéki Jarosław Kaczyński tavaly tavasszal nem volt hajlandó fogadni a Varsóban tartózkodó Orbán Viktort, mert a magyar miniszterelnök épp azelőtt találkozott Vlagyimir Putyinnal Budapesten.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik