Nagyvilág

Kiutáltak egy palesztint és egy arabot az izraeliek a repülőgépről

Az Athénből Tel-Avivbe tartó járat csak másfél órás késéssel tudott felszállni a balhé miatt.

Két utas leszállt az Aegean Airlines légitársaság Athénből Tel-Avivbe közlekedő gépéről, miután a többi utas nem tudta elviselni a jelenlétüket.

Az izraeli sajtó beszámolói szerint az egyik utas egy izraeli-arab, a másik egy palesztin volt. Egy kisebb csoport hangosan követelni kezdte, hogy vessék őket alá alapos biztonsági vizsgálatnak, a légitársaság azonban közölte: ők etnikai alapon nem tesznek különbséget az utasaik között. Végül mégis megérkeztek a rendőrök, akik ellenőrizték a két utas útleveleit, és semmi gyanúsat nem találtak bennük.

A légitársaság szóvivője azt mondta: először három-négy ember kezdte a balhét, a végén már 60-70-re duzzadt a tiltakozók száma. Ekkor a pilóta azt mondta: aki nem érzi magát biztonságban a gépen, az szálljon le, de nem fogják visszatéríteni a jegyét. Végül a két inzultált embernek lett elege és ők szálltak le.

Az Aegean Airlines visszatérítette a jegyük árát és az éjszakai tartózkodásukat is fizette, másnap pedig az El Al gépével repülhettek tovább. A társaság megköszönte, hogy érett módon kezelték a helyzetet és bocsánatot kértek tőlük a botrány miatt. (AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik