Nagyvilág

Két csónak utasainak holttestét sodorta partra a tenger

Törökországból próbáltak átjutni Görögországba, 21-en fulladtak meg. Az áldozatok száma még emelkedhet.

Legalább 21 menedékkérő fulladt a tengerbe Törökország közelében, miután felborultak a csónakjaik, melyeken a görög Leszbosz szigetére próbáltak átjutni.

Kilenc holttestet Ayvalik üdülőhelynél sodort partra a víz kedden reggel. Ezek után a hatóságok átvizsgálták a területet – a tengeren és a parton egyaránt, túlélők után kutatva. Délelőtt már 14 ember haláláról számolt be a parti őrség és hét túlélőre akadtak.

Nem sokkal később a Dogan hírügynökség arról adott hírt, hogy Ayvaliktól ötven kilométerre délre, Dikilinél újabb hét holttestet találtak a parton, ők egy másik tragédia áldozatai. A halottak között nők és gyermekek is vannak.

Tavaly 850 ezer menedékkérő jutott el Törökországból Görögországba, akiket az embercsempészek lélekvesztőkön utaztattak. A Nemzetközi Migrációs Szervezet adatai szerint 3770-en vesztették életüket útközben.

Az ayvaliki áldozatok az első hírek szerint Irakból, Algériából és Szíriából indultak útnak. A második katasztrófa áldozatainak nemzetiségét egyelőre nem tudni. A keresés kedd délután is folytatódik, a halálos áldozatok száma még emelkedhet. (AP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik