Nagyvilág

Az ISIS csak Izraeltől retteg

Izrael - tank és ima (Array)
Izrael - tank és ima (Array)
Egy olyan "fegyver" birtokában vannak az izraeli katonák, amiktől még az Iszlám Állam is retteg.

Furcsa megállapításra jutott egy nyugati újságíró, akinek sikerült bejutnia és élve kijutnia az Iszlám Állam (ISIS) által uralt területre/-ről – írja az Independent. A furcsa megállapítás az, hogy az iszlamisták voltaképp nem tartanak az amerikaiaktól, csak az izraeliektől.

Jürgen Todenhöfer tíz napot töltött az ISIS uralta Moszulban tavaly, tapasztalatait könyvben írta meg. A Jewish Newsnak adott interjúban azt mondta a német riporter, hogy Izrael nincs is benne a Közel-Kelet gyarmatosítását célzó ISIS-tervekben.

A tapasztalat a kulcs

Ennek fő oka, hogy az izraeli hadsereget túl erősnek tartják. Az amerikai vagy brit katonákat, akiknek nincs tapasztalatuk a városi gerillaháborúk terén, le tudják győzni, de az izraelieket nem, mert ők pont erre specializálódtak.

Persze a fenyegetések megmaradnak, az Iszlám Állam is leradírozná Izraelt a térképről és mind egy szálig kiűzné a zsidókat Jeruzsálemből. Ennek ellenére még nem történt ISIS-támadás az izraeli vagy palesztin területeken.
Todenhöfer elmondta még, arra készült, hogy egy brutális terrorszervezettel fog találkozni Moszulban, de ehelyett egy brutális államot látott. Szerinte azért is úszta meg, hogy az Iszlám Állam kalifátusában járt, mert meg akarták neki mutatni, hogy ez egy működő ország.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik