Nagyvilág

Milliós példányszámmal készül az évfordulóra a Charlie Hebdo

charlie-hebdo-a-nyomdaban(960x640).jpg (charlie hendo)
charlie-hebdo-a-nyomdaban(960x640).jpg (charlie hendo)
Hamarosan egy éve lesz az első párizsi terrornak, a Charlie Hebdo különleges különszámmal készül erre.

Egymillió példányban megjelenő különkiadással készül a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap a párizsi székháza ellen január elején végrehajtott véres támadás egyéves évfordulójára – közölte szerdán a Dpa német hírügynökséggel az IPS német médiavállalat.

A meckenheimi székhelyű IPS szerint Németországban a párizsi magazin különkiadásából 50 ezer darab kerül forgalomba, és már január 6-tól kapható lesz 4 euróért (1250 forintért).

Mészárszék a szerkesztőségben

Január 7-én lesz egy éve, hogy egy iszlamista szélsőséges testvérpár 12 embert mészárolt le Párizsban a Charlie Hebdo székházánál. A támadókkal hajtóvadászat során végeztek. Másnap, január 8-án egy, az előző napi tettesekkel kapcsolatban álló iszlamista férfi lelőtt egy fegyvertelen rendőrnőt, majd egy kóser élelmiszerboltban négy embert gyilkolt meg, mielőtt a rendőrség vele is végzett.

A lapnak az a száma, amiben a támadássorozat áldozatait sirató Mohamed próféta szerepelt, többszöri utánnyomással közel 8 millió példányban jelent meg. Az előfizetők száma a merénylet után több mint 200 ezerre nőtt, holott korábban hetente csak nagyjából 30 ezren vásárolták meg az újságot – írja az MTI.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik