Nagyvilág

Egy hónap alatt megölték az IÁ tíz vezetőjét

Célzott támadásokkal végeztek a terroristákkal, akik között olyanok is voltak, akik nyugati célpontok ellen terveztek és szerveztek támadásokat – jelentette be az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció szóvivője, Steve Warren. A IÁ-ellenes katonai szövetség végzett Abdul Kadír Hakimmal, aki a terroristák Szírián és Irakon kívüli műveleteit segítette, és kapcsolatban állt azokkal is, akik a novemberi párizsi merényletet végrehajtották. Moszulban ölték meg múlt szombaton.

Két nappal korábban, december 24-én végeztek Szíriában a francia Charaffe al Mouadannal, aki közvetlen kapcsolatban állt a belga Abdelhamid Abaaouddal, a párizsi terrortámadás feltételezett kitervelőjével és megszervezőjével. “Mouadan folyamatosan tervezett további terrortámadásokat” – ismertette Steve Warren.

Az ezredes úgy vélte, hogy az IÁ elleni szárazföldi katonai sikerek is legalább részben annak tudhatóak be, hogy légicsapásokkal sikerül leszámolni a terrorszervezet egyre több vezetőjével. “De még élesek a karmai” – jegyezte meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik