Nagyvilág

Lövöldözés volt egy észak-karolinai bevásárlóközpontban

Többen megsérültek, a támadót agyonlőtték.

Lövöldözés volt szenteste napján az észak-karolinai Charlotte-ban, egy bevásárlóközpontban. A WBTV tudósítása szerint egy ember sérült meg a lábán, a lövöldözőt pedig egy rendőr agyonlőtte. Szemtanúk szerint a vásárlók pánikban törtek ki, sikítva szaladtak ki a boltokból, a forgalom pedig elakadt, ahogy az emberek autóikkal próbálták gyorsan elhagyni a plázát. A beszámolók szerint hangos vita előzte meg a lövöldözést.

A WCNC stábjának egy szemtanú azt mondta: tucatnyi lövés dördült el. Többen az üzletekben rejtőztek el. A tévéadó tudósítása szerint a lábán megsérült személy mellett egy embert asztmás rohammal vittek kórházba, és még egyet légzési nehézségekkel.

Egy húszéves nő a Charlotte Observernek azt mondta: a pénztárhoz állt sorba az egyik üzletben, amikor az emberek elkezdtek rohanni a kijárat felé. Nem tudta, mi történik, eldobta a kosarat, megragadta az édesanyját és elkezdtek kifelé szaladni. Az emberek az autóikhoz szaladtak, voltak, akik szemeteskonténerek mögött bújtak el. „Olyan volt, mintha a Black Friday megismétlődött volna” – mondta.

Fotó: Ty Chandler / Twitter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik