Nagyvilág

Donald Trump szerint Hillary Clintont megfaszozták

A republikánus elnökjelölt-aspiráns is utálja az újságírókat, mint Putyin, de meg azért nem öletné őket.

Vulgáris szóhasználattal ment neki a demokrata párt elnökjelöltségére esélyes Hillary Clintonnak a republikánusok egyik aspiránsa, Donald Trump egy michigani választási gyűlésen. A milliárdost az bőszítette fel, hogy Clinton szombaton nem ért vissza időben a szünetről egy tévévitában. „Tudom, hol volt, de ez elég gusztustalan, nem akarok róla beszélni” – mondta.

Felidézte azt is, amikor a 2008-as elnökválasztás előtt Hillary Clinton alulmaradt Barack Obamával szemben. „Úgy volt, hogy ő fog nyerni, de megfaszozták” – mondta Trump, a jiddis eredetű, vulgáris schlong szót használva, amely nagy férfi nemi szervet jelent. Vagyis, ha úgy tetszik, megsmokkolták Trump szerint a demokrata jelöltet.

Donald Trump arra is kitért, hogy nem érti, miért nem őt választotta a Time magazin az év emberének. Helyette Angela Merkelre esett a választás, akiről Trump úgy véli, nem Németország érdekében cselekszik. A Merkelt kifütyülő közönség előtt azt mondta: Merkel „kedves asszony, kedvelem őt. Jobb is, ha kedvelem, mert lehet, hogy lesznek közös ügyeink. Putyin is kedvel engem, azt akarom, hogy Merkel is kedveljen” – fejtegette.

Az orosz államfőt is védelmébe vette Trump. Arról, hogy Oroszországban újságírókat öltek meg, az elnökjelölt-aspiráns azt mondta: ő is utálja az újságírók egy részét, akiket gusztustalan, hazug embereknek tart, de ő azért nem öletné meg őket.

A gyűlést többször is megszakították a Trump ellen tüntetők. Egy nő valamit kiabált az elnökjelölt-aspiránsnak, de gyorsan kivezették, amire Trump így reagált: „Tessék, drágám? Ez nagyon gyenge volt. Legyen kicsit hangosabb, nem halljuk, drágám.” (Washington Post)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik