Nagyvilág

Jól beállt a két hippi az ayahuascától, majd egyik leszúrta a másikat

Amazonas(960x640)(1).jpg (amazonas, dzsungel, esőerdő, )
Amazonas(960x640)(1).jpg (amazonas, dzsungel, esőerdő, )
Egy növényi mixből kevert narkót fogyasztott a brit és a kanadai férfi, majd a brit agresszív lett, késsel támadt a kanadaira, aki visszaszúrt. Beteg sztori Amazóniából.

Elég tömény történet esett meg az Amazonas-dzsungel perui részén a héten, miután két bedrogozott hippi egymásnak esett. A szemtanúk szerint ayahuascát fogyasztottak, ami egy helyi hallucinogén növény. Aztán a 29 éves kanadai Joshua Andrew Freeman Stevens megölte a 26 éves brit Unais Gomest – írja a Guardian.

Úgy tudni, Gomes támadt rá egy késsel egy ceremónia idején közel Iquitos városához – közölte Normando Marques rendőrfőnök. Egy kést szerzett a Phoenix Ayahuasca “egészségi központ” konyhájáról a brit férfi, azzal támadt társára. A kanadai elszedte tőle ezt, majd mellkason és hason szúrta ellenfelét. (Vigyázat, felkavaró felvétel!)

Az ayahuasca egy növényi mix, ami hatóanyagként dimetil-triptamint tartalmaz. Ettől a fogyasztóknak pszichedelikus élményeik lesznek, és gyakran válnak erőszakossá.

A központot egy ausztrál pár, Tracie és Mark Thornberry üzemelteti, a neten úgy hirdetik magukat, hogy itt lehet átélni a növényi alapú gyógyszerek élményét és felfedezni az anyatermészetet. Sokan amúgy depresszió miatt vonulnak el a dzsungelbe, hogy sámánok vezetésével és némi szerrel emgszabaduljanak ettől. Ez külön turisztikai ágazattá vált Peruban.

Stevens jelenleg rendőri őrizetben van csütörtök óta. Tracie Thornberry pedig közölte a Guardian megkeresésére, hogy épp Ausztráliában van, és nem tud többet az esetről, mint az őt megkereső újságíró, ezért nem is akar nylatkozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik