Nagyvilág

Halálsugárral akart muzulmánokat gyilkolni a Ku-Klux-Klan egyik tagja

Nyolc évig tartó börtönbüntetésre ítéltek egy 55 éves amerikai férfi, akit terroristák anyagai támogatása miatt állt bíróság elé New York államban – jelentette a helyi sajtó. Eric Feight még 2014 januárjában bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott vádakban. Akár 15 évig tartó börtönbüntetést is kaphatott volna.

A férfi Glendon Scott Crawfordnak, a Ku-Klux-Klan egyik tagjának nyújtott segítséget egy „halálsugár-fegyver” megalkotásában, amivel muszlimokat akart gyilkolni. A férfi egy ipari röntgengépet akart átalakítani sugárfegyverré, amit a tervek szerint egy furgon hátuljába rejtve akartak működésbe hozni, távirányítással. Feight a távirányítót adta az eszközhöz, ami az FBI közlése szerint sosem volt működőképes.

Crawford a helyi sajtóban megjelent hírek szerint New York állam fővárosában, Albanyban, valamint Schenectady városában akarta használni a „halálsugarat” mecseteknél és egy muzulmán iskolában Colonie-ban. Ezen felül támadást tervezett vele a New York-i kormányzó rezidenciájánál, és a washingtoni Fehér Háznál is.

A két férfit 2013-ban tartóztatták le a szövetségi hatóságok, miután az FBI ügynökei már évek óta figyelték a párost.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik