Nagyvilág

Halálsugarat épített volna a muszlimok ellen, nyolc évet kapott

Egy ipari röntgent alakítottak volna át, de kicsit túl sok FBI-ügynököt avattak be a mestertervbe.

Nyolc év börtönbüntetésre ítéltek egy New York-i férfit, aki egy „sugárfegyver” megépítésében működött közre, amivel muszlimokat gyilkoltak volna. Az 57 éves Eric Feightet még 2013-ban tartóztatták le egy társával, az 51 éves Glendon Scott Crawforddal.

A hatóságok szerint Crawford egy ipari röntgenberendezést akart átalakítani, amit egy teherautóra szereltek volna. A tervbe beavatott egy Ku-Klux klán tagot, aki valójában az FBI téglája volt. Feight dolga az volt, hogy elkészítse az eszköz távvezérlését. Az átalakítandó röntgenberendezés eredetileg kórházi hulladék sterilizálására szolgált, de ha sikerült volna az átépítés, alkalmas lett volna arra, hogy a közelében tartózkodók halálos dózisú sugárzást kapjanak.

Feight – akit azzal vádoltak meg, hogy terroristáknak segédkezett – a bíróság előtt azt mondta: ő úgy tudta, terrorista sejtek ellen akarják használni az eszközt. Azt is mondta, hogy nem mert visszakozni, miután Crawford bemutatott neki két ijesztőnek tűnő „befektetőt”, akik szintén az FBI beépített emberei voltak. Azzal védekezett, hogy hat hónapig próbálta halogatni a távvezérlés megépítését.

A bíró szerint azonban Feight pontosan tudta, hogy mire vállalkozott, az eszköz alkalmas lehetett  volna emberek megölésére. Bizarrnak nevezte, hogy valaki ilyen háttérrel, intelligenciával és tapasztalattal részt vesz ilyen őrültségben. Az elítélt férfi családos ember és büntetlen előéletű. (Independent, Daily Mail)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik