Nagyvilág

Vállfával akarta abortálni 24 hetes magzatát

Szándékos emberölés kísérlete vádjával indítottak eljárást egy 31 éves nő ellen az amerikai Tennessee államban, miután sikertelenül próbált meg abortuszt végrehajtani saját magán – jelentette a helyi sajtó. A nőt az előző hét közepén helyezték előzetes letartóztatásba Murfeesboro városában, a még szeptemberben történt eset miatt, miután egy vádesküdtszék a vádemelésről döntött.

A helyi rendőrség jelentése szerint Anna Yocca vizet eresztett egy kádba, majd „egy vállfával megpróbálta megszakítani terhességét”. A sok vértől azonban megijedt, és egészsége miatt aggódva segítséget kért. A barátja kórházba szállította, ahonnan átvitték egy másik kórházba, ahol az orvosoknak sikerült megmenteniük 24 hetes gyermeke életét.

Az orvosok szerint a kicsi egész életében orvosi segítségre fog szorulni a félresikerült abortusz miatt, ami közben a tüdején, szívén és a szemén szenvedett sérüléseket. A rendőrséget az orvosok értesítették, miután Yocca „nyugtalanító kijelentéseket tett” a babával kapcsolatban, és elmondta, hogy meg akarta szakítani terhességét.

A nő kétszázezer dolláros óvadék megfizetése ellenében szabadulhat az előzetes letartóztatásból, hogy szabadlábon védekezhessen az ellene felhozott vádak ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik