Nagyvilág

Minden másnál jobban fogy az óvszer a szmogos Pekingben

Meglepő (vagy, ha belegondolunk talán annyira nem is meglepő) adatokat tett közzé a legnagyobb kínai internetes áruház, a Taobao arról, milyen árucikkek lettek kelendőbbek a szmoggal borított kínai városokban. A légszűrő maszkok, valamint a levegőtisztító készülékek mellett ugyanis jelentősen megnőtt az óvszerek forgalma is – jelentette a kínai állami sajtó.

A cég közlése szerint egyértelműen látszik, hogy a szmoggal borított kínai városokban –  különösen Pekingben, ahol a héten vörös riasztást kellett kiadni a mérgező levegő miatt – sokkal nagyobb a kereslet az óvszerek iránt, mint a jó levegőjű városokban, ahol ki is lehet menni az utcára.

Ha azt gondolná, mindez azért történik, mert az otthonukba szorult emberek több időt töltenek el hálószobai hancúrozással, akkor téved – legalábbis a Taobao szerint. A cég ugyanis azzal magyarázta az emelkedést, hogy a jó terhesség miatt aggódó kínai nők nem akarják, hogy gyerekük ködös időben foganjon.

A cég adatai szerint érdekes módon a sportszerek iránt is megnő a kereslet a szmogos városokban, mert a lakásuk fogságába esett emberekben feltör a vágy, hogy szabad levegőn sportoljanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik