Nagyvilág

Nem tudnak törökellenes pólót gyártani az oroszok, mert nem kapnak textilt Törökországból

A vadászgép lelövése miatt hozott büntetőintézkedések miatt nem érkezik alapanyag.

Oroszországban igencsak megugrott a kereslet a törökellenes szlogenekkel díszített pólókra az után, hogy lelőtték az orosz légierő Szu-24-esét a török-szíriai határon. A gond csupán annyi, hogy Törökországból importálják ehhez is a textil-alapanyagot, az Oroszország által bevezetett büntetőintézkedések miatt viszont hiány lépett fel.

Az egyik orosz hírügynökség Jekatyerina Dobrjakova tervezőt kereste meg, aki viccből mondta azt, hogy nem tudta piacra dobni törökellenes pólóit, mert a textilszállító kamionok a határon vesztegelnek. A hírügynökség komolyan vette az általa mondottakat, ezért Dobrjakova kénytelen volt később szabadkozni, hogy ő semmilyen politikai témával nem foglalkozik, viszont tényleg gondot jelent az alapanyag-hiány.

Egy másik tervező, Alekszander Konaszov, aki valóban árul ilyen pólókat, azt mondta: szívesen használna orosz alapanyagot, de nincs, mert a török gyártók uralták a piacot. Honlapján egyébként olyan pólót lehet rendelni, melyen Recep Tayyip Erdogant egy medve kergeti, felette a „Fuss, török” felirattal, és olyan is van, melyen az olvasható, hogy „Nem kell nekünk török tengerpart, van már Krímünk”. Konaszov azt mondta: vevőik követik a híreket és ki akarják fejezni szolidaritásukat, az általuk kínált pólók ezt szolgálják. (The Moscow Times)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik