Nagyvilág

Donald Trump megint hülyeségeket beszélt, de most beoltották

Az egyre nagyobb rajongótáborral rendelkező polgárpukkasztó milliárdos válaszolt Obama kritikájára, de csak magát sikerült lejáratnia.

Azt már talán megszoktuk, hogy Donald Trump, a republikánusok elnökjelöltségéért versenyző milliárdos-félőrült rasszista, kirekesztő szófordulatokat használ, de a keddi kijelentésével minden határon túlment.

Állítása szerint meg kell tiltani a muszlim emberek beutazását az Egyesült Államokba, hisz nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. Persze, egy ilyen kaliberű kijelentéssel is garantált a címlap, de itt még nem volt vége a történetnek.

Saját párttársai is Trump ellen fordultak, Jeb Bush is nyíltan támadta a milliárdost kijelentése miatt, komolytalannak tartja nézeteit.

Legnagyobb politikai ellenfele, a leendő demokrata-elnökjeleölt Hillary Clinton osztotta legkeményebben a bohókás üzletember-politikust. Clinton szerint a kijelentés előítéletes és megosztó, valamint ettől a megoldástól nem lesz biztonságosabb az országuk.

Az egész itt akár be is fejeződhetne, de Trump úgy gondolta, tovább rázza a pofonfát. Obama beszédére reagálva azt tweetelte, hogy ugyan már, mondjanak neki olyan amerikai muszlim sportolót, aki nagy sporteseményeket ért el.

Nézzük is, kikre nem emlékszik Trump:

Muhammad Ali

A világ egyik legsikeresebb bokszolója, akivel anno Trump is büszkén pózolt, de valószínűleg ezt már elfelejtette.

Kareem Abdul-Jabbar

Jabbar 20 szezont húzott le az NBA-ben, hatszor lett a szezon legértékesebb játékosa, 19-szer pedig beválogatták az All-Star válogatottba.

Mike Tyson

A kétezres évek leghíresebb és legmegosztóbb sportolója. Bár karrierje rögös volt és aktív évei alatt rengeteg magánéleti problémája volt, sikerei vitathatatlanok.

Hakeem Olajuwon, szintén NBA-játékos, parádés kosárlabdázó volt

Shaquille O’Neal

Az ikon. A Los Angeles Lakers legendája, legnagyobb sikereit ott érte el, Kobe Bryant-tel az oldalán. Pályafutása során játszott még az Orlando Magic-ben, a Miami Heat-ben, a Phoenix Suns-ban és a Boston Celtics-ben.

15-ször lett All-Star válogatott, háromszor legértékesebb All-Star, 1994-ben világbajnokságot, 1996-ban olimpiát nyert.

Bernard Hopkins bokszoló

Rasheed Wallace kosárlabdázó

Persze az is lehet, hogy Trump csak így akar folyamatosan képernyőn lenni. Ha ez a célja, zseni.

Bokor Gábor

(NY Daily News, Washington Post, Daily Mail)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik