Nagyvilág

Zseniálisan reagált egy muszlim lány az iszlámellenes kirohanásra

Donald Trump enyhén fasiszta ötlete nem jött be Marwának.

Minden idők egyik legbizarrabb amerikai politikusa, Donald Trump egy 30-as éveket idéző, közepesen fantasztikus ötlettel állt elő a minap: szerinte listázni kellene az országban élő muszlim polgárokat, akiknek speciális személyi kártyákat kellene maguknál hordaniuk.

A pöttyet náci-ihletettségű ötletre parádés választ adott egy Los Angelesben élő muszlim lány. Marwa Balkar nagyszerű Facebook-posztban válaszolt a republikánus politikusnak.  Ily módon:

„Kedves Donald Trump, a nevem Marwa, muszlim vagyok. Úgy hallottam, hogy speciális személyi kártyák viselésére köteleznél minket, úgyhogy én ezt választottam magamnak.”

A fotón Marwa egy békejelet visel. A bejegyzésben meg is magyarázza, hogy miért: „Ránézésre nem könnyű beazonosítani, hogy muszlim vagyok, ezért az új kitűzőm segít abban, hogy büszkén jelezzem hovatartozásomat. Azért a békejelet választottam, mert az én iszlámomat ez jelképezi. Ez az az iszlám, amely megtanított, hogy harcoljak az igazságtalanság ellen, és az összefogásért. Az az iszlám, amely megtanított, hogy egyetlen ártatlan élet kioltása a teljes emberiség kiirtásával egyenértékű.”

A posztban továbbá azt javasolja Trumpnak, hogy látogassa meg őt, kísérje el a rákellenes sétára, nézze meg, ahogy a helyi mecsetben szendvicseket készítenek a hajléktalan embereknek és közös étkezéseket szerveznek más vallású emberekkel.

„Talán akkor meglátja, hogy attól, hogy muszlim vagyok, még nem vagyok kevésbé amerikai, mint ön.”

Fotó: facebook.com/Marwi
Fotó: facebook.com/Marwi

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik