Nagyvilág

Donald Trump listázná az Egyesült Államokban élő muszlimokat

A republikánus elnökjelölt-aspiráns szerint adatbázisban kellene nyilvántartani az Egyesült Államokban élő muszlimokat. Az NBC tévéhálózatnak helyi idő szerint csütörtök este Iowa államban adott nyilatkozatában Trump leszögezte: amerikai elnökké választása esetén mindenképpen megvalósítaná ezt az elképzelést, és kötelezné a muszlimokat, hogy regisztrálják magukat a nyilvántartásban.

Trump a bevándorlási politikát helyezte elnökválasztási kampányának középpontjába. Az interjúban azt is szükségesnek mondta, hogy falat húzzanak az Egyesült Államok és Mexikó közé. A többi republikánus elnökjelölt-aspiráns nem egységesen ítéli meg a kérdést. Ben Carson, Trump legfőbb riválisa támogatja a keménykezű hozzáállást, Jeb Bush viszont pénteken elutasította a muszlimokról szóló adatbázis gondolatát, mondván, hogy az félelmet gerjesztene.

Hillary Clinton, az elnökjelöltségért küzdő demokrata favorit a Twitter közösségi oldalon megdöbbentőnek nevezte Trump retorikáját. Szerinte az amerikai elnöki tisztségre pályázóknak egyöntetűen el kellene azt ítélniük.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik