Nagyvilág

A Bataclanban volt a párizsi merénylet főszervezője

Fontos hírek jöttek a párizsi terrortámadásról: új gyanúsítottat üldöznek a belgák és a főszervező minden támadásnál ott volt. Van még két új őrizetbe vett terrorista is.

Abdelhamid Abaaoud, a párizsi terrortámadások agya ott volt szinte valamennyi támadás helyszínén, a Bataclan koncertteremnél is, ahol a legtöbb áldozat meghalt – jelentette be Francois Molins párizsi főügyész a BBC szerint. A mobilja adatait elemezve jöttek rá erre. Az is kiderült, Párizs üzleti negyede, a La Defense ellen is támadás készült.

Közben bejött a képbe egy új gyanúsított: a belga hatóságok elfogatóparancsot adtak ki Mohamed Abrini ellen. Két nappal a támadások előtt ugyanis Abrinit látták egy kocsiban utazni Salah Abdeslammal, a merényletek szökésben lévő elkövetőjével egy Párizs környéki sztrádán. Abrini “veszélyes és feltehetőleg felfegyverzett” – közölték a belgák.

Az a Renault Clio, amiben Abrinit látták, azt a kocsit észlelték a támadásoknál is. A belgák amúgy két embert is őrizetbe vettek, de sok információt nem osztottak meg róluk, csak annyit, hogy terrorcsoportban vettek részt. Ali O.-ként és Lazez A.-ként említették őket, akiket Brüsszel Molenbeek kerületében fogtak el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik