Nagyvilág

Oktatással küzd az EU a radikalizálódás ellen

A párizsi merényletek egyik fő okaként a másodgenerációs fiatalok integrációjának hiányát nevezték meg az oktatás- és ifjúságügyben illetékes miniszterek.

Tízmillió eurós alapot hoznak létre az EU-tagállamok oktatásügyben és ifjúsági kérdésekben illetékes miniszterei annak érdekében, hogy az oktatással visszaszorítsák a szélsőséges tanok terjedését – jelentette be Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős uniós biztos. Hozzátette: az oktatási programokba az újonnan érkezett menedékkérőket is be kell kapcsolni, a beilleszkedésük elősegítésének érdekében.

Az illetékes miniszterek tanácsa brüsszeli találkozóján a párizsi merényletsorozat egyik fő okára, a másodgenerációs fiatalok integrációjának hiányára, valamint az ebből levezethető radikalizmusra koncentrál – közölte Navracsics.

Claude Meisch, Luxemburg oktatási, gyermek- és ifjúsági minisztere azt mondta: az oktatás jövőt ad a reményvesztett fiatalságnak, ez már rövid távon is gátolhajta a szélsőséges világnézetek terjedését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik