Nagyvilág

Egy örömlány megölésére kényszerítették elrablói a kínai milliárdost

A gyilkosságot videóra is vették, hogy ezzel zsarolják. A tervük nem vált be.

A kínai hatóságok letartóztattak négy férfit, akik elraboltak egy gazdag üzletembert, majd arra kényszerítették, hogy öljön meg egy 23 éves prostituáltat – jelentette a helyi sajtó. Az emberrablók videóra is vették, ahogy az 53 éves milliárdos megfojtja a nőt, majd arra utasították, hogy vegyen fel nekik százmillió jüant, és elengedték.

A beszámolók szerint abban bíztak, hogy a gyilkosság miatt Zhang Yingqi nem mer majd szólni a hatóságoknak, de tervük nem vált be. A férfi egyenesen a rendőrségre ment, és pár órával később már le is tartóztatták a négy férfit. A rendőrök megtalálták a nő holttestét is, amit egy kerti sütögetőben próbáltak elhamvasztani.

Zhang – akit a kínai sajtóban Yibin város leggazdagabb emberként jellemeztek – a rendőröknek elmondta: a négy férfi egy liftben támadt rá még november tizedikén, gázspray-el fújták le, kezét-lábát megkötözték majd egy falusi házba szállították. A házi készítésű fegyverrel fenyegetett férfinek ott kellett megfojtania a nőt, akit egy helyi masszázsszalonból raboltak el. Másnap már el is engedték, hogy oda tudja adni nekik a váltságdíjat.

A kínai milliárdos nem sérült meg az esetben, és a helyi sajtóban megjelent hírek szerint már vissza is tért munkájához. A Shanghai Daily cikke szerint a kínai törvények értelmében enyhébb büntetésre számíthatnak azok, akik kényszer hatására követnek el bűncselekményeket, de akár teljesen meg is úszhatják büntetés nélkül. 2007-ben például felmentettek két nőt, akik arra kényszerített egy „maffiaszerű csoport”, hogy részt vegyenek egy prostituált megölésében – írta a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik