Külföld

Magukra gyújtották a házukat az öngyilkos nyugdíjasok

24.hu
24.hu

2015. 11. 18. 13:01

Saját házuk felgyújtásával lett öngyilkos egy idő házaspár Sanghajban – jelentette a helyi sajtó. A 85 éves férfi és szintén 85 éves felesége “az ágyukban feküdt, kézenfogva”, amikor rájuk találtak – mondta el egy szomszéd, aki segített a tűzoltásban. A beszámolók szerint a tűzoltók, rendőrök és szomszédok nem tudtak időben bejutni az épületbe, mert az összes ajtó be volt zárva.

A hatóságok szerint minden jel arra mutat, hogy a házaspár öngyilkosságot követett el. A vasárnapi eset előtti napokban “furcsa dolgokat tettek”, például elajándékozták több holmijukat is, és köszönőlevelet írtak szomszédaiknak. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint a házaspár egyedül élt, de szoros kapcsolatot tartottak családtagjaikkal. Unokájuk alig két órával a tűzeset előtt járt náluk.

Az idős házaspár haláláról szóló hírek nagy figyelmet kaptak a kínai közösségi oldalakon, ahol több millióan olvasták azokat. Sok kommentelő arra sürgette a kormányzatot, hogy adjanak nagyobb támogatást az időseknek, és a társadalombiztosítási rendszer javítását követelték.

Kínában az elmúlt évtizedekben jelentősen megemelkedett az idősek körében elkövetett ögyikosságok száma, miután a kilencvenes években kezdődött gazdasági fellendülés miatt rengeteg fiatal költözött a munkalehetőségek miatt a nagyvárosokba, magukra hagyva idős szüleiket.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.