Nagyvilág

Terror Párizsban: jól van a terhes nő megmentője

Világhírű lett az a terhes nő, aki egy ablakpárkányon lógott a Bataclan klub elleni terrortámadás idején. Jó hír, hogy ő is, a babája is és a megmentője is sértetlen maradt.

Bejárta a netet az a videófelvétel, amit a Bataclan klub melletti kis utcában készített valaki a szemközti ablakból. Ezen hallani a lövéseket, látni, ahogy kirohannak emberek a kijáraton, többen sérülten vagy holtan rogynak össze a kapuban, miközben az emeleti helyiségekből többen kimásznak. Az egyik ablakból egy terhes nő csüng alá, akit később behúz valaki.

Az, hogy a nő terhes, abból derült ki, hogy ezt kiabálta. Most ő és egyik jóbarátja szeretné megtalálni azt, aki megóvta őt a lezuhanástól és visszahúzta az épületbe. Merthogy a nő teljesen jól van, a babájával együtt túlélte Párizs történetének egyik legiszonyúbb éjszakáját. A jóbarát, Frans Torreele azt mondta a Huffington Post francia kiadásának, hogy a nő

meg szeretnék köszönni mindenkinek, aki segített neki, de főleg annak a férfinek, aki gyorsan kinyújtotta a kezét és segített neki visszamászni.

A Twitterre is kirakott egy üzenetet, amiben a hőst kereste, és szerencséje volt, a hős meglett. Pontosabban a bátyja jelentkezett először, majd számot cserélt a férfi is a nővel. Kiderült tehát, hogy ő is egyben van, túlélte a vérfürdőt. Névtelen szeretne maradni a nőhöz hasonlóan, de nem is ez a lényeg Torreele szerint, hanem hogy egy apró gesztus, mozdulat, segítő kéz is életet menthet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik