Nagyvilág

Megszólalt az egyik párizsi merénylő anyja: „Stresszes volt, ezért robbantott”

Az Abdeslam-fivérek édesanyja azt mondta, egyik fia, Ibrahim, aki az egyik kávézó előtt robbantott, nem akart senkit sem megölni. Csak stresszes volt.

Ibrahim a három testvér egyike, Mohamedet Brüsszelben fogták el, Salah-t pedig nagy erőkkel keresik, egyelőre szökésben van. Egyszer már megállították a belga határon, ám elengedték.

„Tudtuk, hogy Ibrahim radikálisabban gondolkodik, de sosem gondoltuk volna ezt a három testvérről. Még pár nappal a merénylet előtt is láttuk őket”, mondta a család egyik tagja.

A La Derniere Heure belga napilap közben arról ír, gyerekkori barátja a párizsi vérengzés feltételezett kitervelőjének és megrendelőjének, Abdulhamid Abaaoudnak Salah Abdeslam.

A szombaton Molenbeekben előállított hét ember között is van egy testvérpár, Ayoub és Karim A., akiknek az alibijét igyekszik tisztázni a rendőrség, valamint az Abdeslamhoz fűződő viszonyukat próbálja feltárni. A lap úgy tudja: mindketten azt állítják, hogy nem ismerik a körözött férfit, és nincs közük a Párizsban történtekhez. Egy másik férfival való kapcsolatukról is érdeklődnek a rendőrök. A szomszédjukban lakó Mohamed A.-nak annak a két autónak a kölcsönzésében lehetett szerepe, amelyet a támadás során használtak.

Élő közvetítésünket itt találja.

(Daily Mail)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik