Nagyvilág

Halálra ítélték az amerikai zsidók gyilkosát

Frazier Glenn Miller Jr. két idősebb embert és egy 14 éves gyereket is megölt tavaly, mert szerinte túl nagy a zsidók hatalma. A halálos ítélet után csak annyit mondott: "Heil Hitler!"

Halálbüntetést szabott ki a Johnson Megyei Kerületi Bíróság a 74 éves Frazier Glenn Miller Jr.-ra azért, mert tavaly megtámadott Kansasben zsidókat, akik közül hárman meghaltak. A fehérek felsőbbrendűségét hirdető férfit várhatóan injekcióval fogják kivégezni – írja a BBC.

Kelly Ryan bíró azt üzente Millernek, hogy “az ön kísérlete, hogy gyűlöletet szítson ebben a közösségben, hogy terrort hozzon ebbe a közösségbe, kudarcot vallott”. Millert nem különösebben zavarta az ítélet szokásos életritmusában, hangos “Heil Hitler”-ezéssel vette tudomásul azt, mielőtt elvezették. Miller egyébként végig önmagát képviselte a per folyamán (a lenti videó még az ítélet előtt készült).

Beismerte, hogy ő ölte meg a 69 éves William Corporont és unokáját, a 14 éves Reat Griffin Underwoodot a kansasi Overland Park zsidó közösségi háza előtt. Az 53 éves Terri LaMannót pedig egy zsidó idősek otthona előtt gyilkolta meg. Miller azt mondta a tárgyaláson, tudta, hogy úgyis halálra ítélik, őt ez nem érdekli. Elszánt volt, hogy halála előtt zsidókat öljön, mert szerinte túl nagy a hatalmuk. A férfi amúgy több fehér szuprematista csoportot alakított és vezetett korábban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik