Nagyvilág

Négy testvért is felakasztottak Pakisztánban

A dél-ázsiai országban több száz elítélten hajtották végre a halálos ítéletet azóta, hogy a tavalyi év végén feloldották az erre vonatkozó moratóriumot, most kilenc fegyencet akasztottak fel.

A pakisztáni börtön egyik tisztségviselője megerősítette az akasztásokról szóló híreket, és hozzátette, hogy a kivégzettek egyikét sem terrorizmussal kapcsolatos bűncselekmények miatt ítélték el. Az is kiderült, hogy az halálra ítéltek közt négy testvér is volt.

Az AP amerikai hírügynökség értesülései szerint az országban 2014 decembere óta kivégzettek száma ezzel 255-re emelkedett.

Pakisztánban 2008-ban felfüggesztették a halálbüntetések végrehajtását, tavaly decemberben azonban feloldották azt, miután tálib fegyveresek rátámadtak egy pesavari iskolára. A terrortámadásban több mint százötven ember halt meg, többségükben gyerekek.

Az iszlámábádi kormány állítása szerint azzal a céllal oldotta fel a moratóriumot, hogy szigorúbban lehessen büntetni az iszlamista terroristákat, emberi jogi csoportok szerint azonban a kivégzettek többségét köztörvényes bűncselekményekért ítélték el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik