Nagyvilág

Borsüveggel verte eszméletlenre az író a könyvét kritizáló tinédzsert

Bűnösnek vallotta magát súlyos testi sértés vádjában egy 28 éves brit férfi, aki nyolcszáz kilométert utazott angliai otthonából egy skót kisvárosba, hogy munkahelyén rátámadjon egy 18 éves lányra, aki rossz kritikát írt könyvéről egy netes oldalon – jelentette a brit sajtó. Richard Brittain egy éve ment el Paige Rolland munkahelyére, egy szupermarketbe, ahol az italos polcokról levett egy borosüveget, majd anélkül, hogy egy szót is szólt volna hozzá, hátulról fejen vágta vele a fiatal kritikust, aki a támadás idején éppen a polcokat töltötte fel áruval.

Rolland a Daily Recordnak elmondta: elkezdett vele forogni a világ, és egy pillanatra minden elsötétült. Először azt hitte, hogy beverhette a fejét a polcba. Majd amikor meghallotta a padlóra zuhanó üveg hangját, akkor azt, hogy valami a fejére esett. Végül az egyik vásárló elmondásából tudta meg, hogy valaki fejen verte, majd nyugodtan elsétált.

Paige Rolland
Paige Rolland

Brittaint végül a bolt biztonsági kameráinak felvételei alapján azonosították a rendőrök. Rolland elmondta: az interneten található képekről rögtön felismerte a férfit, akivel korábban soha nem beszélt, és akivel soha nem találkozott személyesen. „Rémisztő, hogy képes volt megtalálni engem, és Skóciába utazni azért, hogy megtámadjon” – jelentette ki Rolland, hozzátéve: „Ha erősebben üt, akár meg is halhattam volna.”

A nő a Wattpad nevű oldalon adott rendkívül negatív kritikát Brittain saját kiadású könyvére. Azt látva a férfi elkezdte lenyomozni a nőt, akiről végül a Facebookon derítette ki, hogy lakik és hol dolgozik.

Rolland egyébként kritikájában megjegyezte, hogy Brittain hírhedtté vált a Wattpadon azzal, hogy rendkívül rosszul viseli a negatív kritikákat, és „arról ismert, hogy megfenyegeti azokat a felhasználókat, akik nem dicsérik (imádkozzatok értem)”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik