Nagyvilág

Lapáttal verte a madárvédőket a fecskés úriember

Az év fotóit sütötte el az AFP fotósa egy francia mezőn, ahol egy helyi férfi lapáttal támadt az illegális csapdákat gyűjtő aktivistákra. Tényleg elképesztő fotók!

Franciaországban nemcsak sztrájkok meg jó borok vannak, hanem őrületes történetek is, egy ilyet találtunk a Gawkeren. Eszerint hat madárvédő vetődött el a délnyugati Audon falu mellé hétfőn délelőtt, hogy tiltakozzanak a védett pintyek levadászása ellen. Újságírók is jelen voltak, amint a természetvédők elkezdték összeszedni a földekről az illegális madárcsapdákat.

Ekkor érkezett a nem várt ellenség egy szál pólóban és fecskében.

A helyi férfinek nem tetszettek a mitugrász madármentők és egy lapáttal felszerelkezve próbálta elüldözni őket, akár egy csapat seregélyt. Az AFP szerint többeket el is páholt a szerszámmal, ekkor készültek Gaizka Iroz díjgyanús fotói is.

President of the Bird Protection league (LPO) Allain Bougrain-Dubourg (L) is evacuated by an inhabitant after clashing with the owner (R) of a plot where bird traps were found during an action against finch poaching, on November 9, 2015 in Audon, south western France. AFP PHOTO / GAIZKA IROZ
AFP PHOTO / GAIZKA IROZ

A helyiek kiálltak a kopaszodó lapátos harcos mellett és próbálták az operatőrök és fotósok kameráit elvenn, valamint az aktivisták kocsijainak kerekeit elintézni. A rendőrség 15 perc után ért ki és vetett véget az audoni ütközetnek. A madárvédők a garázdaság és a madárcsapdák, a lapátos gazda pedig a birtokháborítás miatt tett feljelentést.

TOPSHOTS A militant of the Bird Protection league (LPO) (L) is hit by a spade thrown by the owner of a plot where bird traps were found during an action against finch poaching, on November 9, 2015 in Audon, south western France. AFP PHOTO / GAIZKA IROZ
AFP PHOTO / GAIZKA IROZ

A mémgyár is beindult szerencsére, a bugyogós agresszort odamontírozták minden képre, és a #SlipGate hashtag is felrobbant a közösségi portálokon.

Kép: Twitter
Kép: Twitter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik