Közélet

Ledobtak egy franciát egy repülőről, mert büdös volt

A többi utas annyira zavarta a belőle áradó szag, hogy nem voltak hajlandóak egy több mint tíz órán tartó repülőúton vele utazni.

A 27 éves francia férfi az American Airlines egyik járatával akart Párizsból a texasi Dallasba repülni, de az amerikai légitársaság alkalmazottjai még az indulás előtt leszállították a gépről, mert büdös volt – írta a The Local francia kiadása. Az esetről szóló hírekben meg nem nevezett férfit azután kényszerítették a repülő elhagyására, hogy a több utas is panaszkodott a belőle áradó szagok miatt a légiutas-kísérőknek.

A francia férfi az eset után panaszt emelt az American Airlinesnál, diszkriminációnak nevezve az esetet. Az ügyben belső vizsgálat indult. Az AFP francia hírügynökség megkereste az amerikai légitársaságot, ahol azonban nem kommentálták az eset, de utaltak arra, hogy az utas vízumával volt valami gond. Egy, a vizsgálatot jól ismerő forrás az AFP-nek azt mondta, hogy az utas „nem volt különösebben ápolatlan, vagy részeg”.

Az utas leszállításáról videó készült, amit a hírügynökség tudósítója megnézhetett. Azon hallani lehet, hogy a légitársaság egyik munkatársa közli vele, hogy „az utasok panaszkodtak a szaga miatt”, majd egy utaskísérő közli vele, hogy „ez egy amerikai cég, most amerikai felségterületen van, és a pilótának joga van ahhoz, hogy leküldje a gépről”.

Majd közölték vele, hogy ma nem fog repülni, és hozzátették: „Zuhanyozzon le.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik