Nagyvilág

Nem lehet betépni Ohióban, leszavazták a legalizációt

Nagy kampány folyt azért, hogy Ohio is beálljon a sorba, és legalizálja a marihuánát, de a keddi népszavazást elbukták. Masszív ellentábor állt fel a törvényesítéssel szemben, így még egészségügyi célra sem lehet majd eltolni egy dzsót.

Hiába költött egy nagy kampányrohamban, kétsétbeesetten a legalizációpártiak tábora 12 millió dollárt (3,3 milliárd forintot), nem jött össze a nagy cél:

nem lehet legálisan beszívni Ohio államban a jövőben.

A betépésről tartott népszavazáson a média előrejelzései szerint a lakosság nagy többsége, mintegy kétharmada a javaslat ellen voksolt kedden. A szavazás az amerikai tagállam alkotmányát módosította volna, 21 éves kor felett legálissá téve a marihuána személyes és orvosi felhasználását – írja a BBC.

Issue 3

Az Issue 3-ként, azaz 3-as ügyként emlegetett javaslat szerint Ohióban tíz helyen lehetett volna törvényesen kendert termeszteni, ami sok kritikus hang szerint monopóliumot eredményezett volna. Négy tövet otthon is nevelgethetett volna bárki, ha átmegy a 3-as ügy, amit neves művészek, ismert emberek is támogattak.

Az ellenzők se voltak kevesen, gyerekkórházak, üzleti szervezetek és farmerek is azt mondták, nem kell a fő Ohióba. Az Egyesült Államokban így is szép lassan terjed a legalizáció, ami a 2012-es elnökválasztás melletti népszavazások óta legális több államban. Jelenleg főleg a nyugati államokban törvényes némi marihuánát szívni és termeszteni, ezek

Colorado, Washington, Oregon és Alaszka, valamint a főváros, Washington, D. C.

További 20 államban a marihuána orvosi felhasználását nem tiltják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik