Nagyvilág

Emberi hangokat hallanak kiszűrődni a mentők a lezuhant repülő roncsából

A Sínai-félszigeten szombaton lezuhant és kettétört orosz repülőgép roncsaiból emberi hangokat hallottak a katasztrófamentők.

Kétségbeesett hozzátartozók a szentpétervári reptéren. (fotó: Europress)
Kétségbeesett hozzátartozók a szentpétervári repülőtéren (fotó: Europress)

A mentők megtaláltak már több mint száz holttestet a helyszínen, köztük legalább öt gyerekét. Van olyan utas, aki még be volt szíjazva a székébe – közölte egyikük a Reuters hírügynökséggel.

“Tragikus látvány. Sok holttest hever a földön, többen úgy haltak meg, hogy beszíjazva maradtak az ülésükben. A gép kettétört, egy kisebb részre hátul, és egy nagyobbra elöl, utóbbi sziklának csapódott. Már elvittünk a helyszínről legalább száz holttestet, a többiek még a roncsok között vannak” – mondta egy meg nem nevezett tisztségviselő.

Ahogy korábban már írtuk: az Airbus A-321 típusú repülőgép több mint 18 éves volt. Az 1993 óta működő Kogalymavia (rövidítve Kolavia) légitársaságnak a szibériai Tyumenyben található a székhelye, az európai térségben a moszkvai Domogyedovo nemzetközi repülőtér a központja. A légitársaság főként nemzetközi charterjáratokat működtet , a szombaton lezuhant gépet 2012-ben vásárolta. Az orosz hírügynökség adati szerint az Airbus ezen típusú repülőgépei közül a szombati légi szerencsétlenség előtt 13 szenvedett katasztrófát 1988-as forgalomba állításuk óta.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik