Nagyvilág

Balhé volt Trump kampánybeszéde alatt

Ellentüntetők zavarták meg a republikánus elnökjelölt rendezvényét, volt szitkozódás és köpködés is. Trump szarkasztikusan válaszolt a kritikákra.

A republikánus elnökjelöltek népszerűségi listáját vezető Donald Trump richmondi kampányrendezvényén tettlegességig fajult egy vita a milliárdos ellenfelei és támogatói között szerdán. Mintegy tucat latin-amerikai származású diák közbekiáltásokkal igyekezett megzavarni Trump beszédét a virginiai gyűlésen.

Trump hívei megpróbálták kiszorítani a teremből a tiltakozókat, szidalmazták őket és közben kitépték kezükből a transzparenseket. Az egyikük arcul köpte az egyik tüntetőt. A tülekedés csupán néhány percig tartott. A rendőrök elvezették a diákokat.

Trump ezután folytatta beszédét és megjegyezte: emberek ezrei gyűltek össze, de a lapok címlapjai mégis azzal a tíz emberrel lesznek tele. Trump már többször is úgy nyilatkozott, hogy megválasztása esetén kiutasítja az Egyesült Államokból az illegális bevándorlókat és falat emel a mexikói határon. El akarja töröltetni azt a törvényt, miszerint állampolgárságot kapnak azok, akik az Egyesült Államokban születtek – írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik