Nagyvilág

Donald Trump Szíriáról is megmondta a véleményét

A republikánus elnökjelölt-aspiráns olyan erős hadsereget akar, amivel senki nem mer kötekedni.

Szíriáról és a fegyverhasználatról is beszélt a CBS vasárnap esti műsorában Donald Trump, aki a republikánus elnökjelöltségért küzd és jelenleg ő a legesélyesebb arra, hogy jövőre harcba szálljon pártja színeiben az Egyesült Államok vezetéséért.

A sok halálos áldozattal járó oregoni merénylet után az utóbbi hetekben ismét fellángolt a vita arról, hogy enyhíteni vagy szigorítani kellene-e a fegyvertartási szabályokon. Az ezzel kapcsolatos kérdésekre Trump elmondta, hogy neki is van fegyvertartási engedélye, néha hord is magánál pisztolyt, mert úgy sokkal jobban érzi magát. „Szeretem, ha védve érzem magam” – mondta.

Szíriára kitérve kijelentette: ő már akkor lerohanta volna az országot, amikor Bassár el-Aszad elnök vegyi fegyvert vetett be a saját népe ellen. „Én vagyok a legmilitaristább ember a maga műsorában” – mondta Trump, majd hozzátette: „sokkal erősebb hadsereget akarok, olyan erőset, hogy senki ne merjen kötekedni velünk”.

Az elnökjelölt-aspiráns elutasította annak lehetőségét, hogy Amerika menekülteket fogadjon be Szíriából, szerinte inkább ott kellene létrehozni egy biztonságos országot. „Nem fogok befogadni kétszázezer szíriait, akik lehetnek az Iszlám Állam is. Figyelem ezt a migrációt és látom az embereket, többségükben fiatal, erős emberek. Katonának néznek ki” – fejtegette Trump. „Egy: miért nem harcolnak az országukért? Kettő: nem akarom, hogy ezek az emberek idejöjjenek” – szögezte le.

Donald Trump azt is megerősítette, hogy szerinte az óvodai pedagógusoknál is lehetne fegyver. Az oregoni lövöldözésre kitérve azt mondta: ha valakinél lett volna fegyver, másképp végződött volna a támadás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik