Nagyvilág

Kínában tudják csak igazán, milyen egy igazi forgalmi dugó

Volt már iszonyú ideges az M3-ason egy dugóban? Ült már át Pintér Sándor kedvéért másik autóba? Mindezek a kellemetlenségek eltörpülnek a kínai dugók mellett.

Kínában évente kétszer (a kínai újév idején – idén ez február közepére esett,  valamint a népköztársaság kikiáltásának évfordulója körül, október első napjaiban) tartanak Aranyhetet, mely egy-egy hétnyi fizetett szabadságot jelent. Ezt pedig mindenki igyekszik a legjobban kihasználni, így a legtöbben elutaznak a nagyvárosból, meglátogatják a rokonaikat, vagy épp turistáskodnak.

Visszatérni a városba azonban nem mindig egyszerű, még abban az esetben sem, ha az autópálya az európai társaihoz képest elképzelhetetlenül széles, ötven sávból áll. Az elmúlt héten a világ egyik legforgalmasabb útján, a G4 jelű, Pekinget Hong Konggal és Makaóval összekötő autópályán például óriási dugó alakult ki, melyről hihetetlen drónfelvétel is készült:

Természetesen a több tízezernyi autóból álló, óriási szupermarket-parkolóra hasonlító sor összegyűléséhez nagyban hozzátett a ködös időjárás, és egy kapu, amely húsz sávosra szűkíti a forgalmat, de a látvány ezektől eltekintve is lélegzetelállító.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik