Nagyvilág

Azt hitték, szétbombázták az Iszlám Állam urát

abu bakr al-bagdadi (Array)
abu bakr al-bagdadi (Array)
Az iraki légierő váltig állítja, ők bizony telibe trafálták az Iszlám Állam főhóhérának, Abu Bakr al-Bagdadinak a menetoszlopát.

Közleményt adott ki az iraki légierő, miszerint eltalálták Abu Bakr al-Bagdadinak, az Iszlám Állam kalifájának a konvoját – írja a BBC. A légi csapást nem erősítette meg független forrás, al-Bagdadiról sem tudni, ott volt-e, túlélte-e, ha igen.

A támadás Nyugat-Irakban, Anbar tartományban történt, közel a szír határhoz. A BBC megemlíti, korábban is voltak már hasonló támadások al-Bagdadi ellen, többször volt szó róla, hogy meghalt, de eddig sose sikerült ezt bizonyítani.

Legutóbb év elején keringtek pletykák arról, hogy egy amerikai légi csapás miatt súlyosan megsérült az Iszlám Állam vezére. Al-Bagdadi nagyon óvatos, kevesen tudják, épp hol van, és a szervezet harcosainak többsége se látta őt soha.

Frissítés: al-Bagadi él

Röviddel a hadsereg bejelentése után azonban a Reuters kórházi forrásokra és helyi lakosokra hivatkozva jelentette, hogy Bagdadi nincs a halottak között. Így értesült a Sky News Arabia is az MTI szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik