Nagyvilág

„Ha fel lettek volna fegyverezve a zsidók, nem lett volna holokauszt”

Hülyeségben futnak versenyt a republikánus elnökjelölt-aspiránsok, a második legnépszerűbb, Ben Carson a fegyvertartás mellett állt elő hajmeresztő érvekkel.

Egészen lenyűgöző érvet hozott fel a fegyvertartás mellett az amerikai republikánus elnökjelöltségért küzdő Ben Carson: szerinte, ha a náci Németországban lettek volna fegyvereik a zsidóknak, meg lehetett volna előzni a holokausztot.

Az idegsebészből lett politikus, aki jelenleg a második legnépszerűbb elnökjelölt-aspiráns a pártjában Donald Trump mögött, egy könyvében is írt erről, erre kérdezett rá a CNN műsorvezetője. A republikánus politikus megerősítette, hogy úgy gondolja: Hitler nem tudta volna véghezvinni terveit, ha felfegyverzett emberek ellenállásába ütközik és nem véletlen, hogy a diktátorok először a fegyvereket veszik el az emberektől, amivel megvédhetnék magukat.

Carson már a múlt héten is kiakasztotta az amerikaiakat, amikor úgy gondolta, ki kell fejtenie véleményét arról, mit kellett volna tenni a kilenc halálos áldozatot követelő oregoni merényletnél. „Én nem álltam volna ott tétlenül, várva, hogy mikor lő le. Azt mondtam volna a többieknek, hogy hé, gyerünk, teperjük le, lehet, hogy valakire rálő, de mindannyiunkat nem tud leteríteni” – mondta a Fox News műsorában.

Egy rádióműsorban pedig arról beszélt, hogy őt is fenyegették már meg fegyverrel egy gyorsétteremben. „Bejött a fickó, rám szegezte a pisztolyt, én meg erre azt mondtam neki: szerintem te inkább a pultost keresed” – idézte fel Carson, aki máskor arról beszélt, hogy az óvodai dolgozókat is fel kellene fegyverezni. Ha mellé tesszük a jelenleg legnépszerűbb republikánus aspiránst, a politika Cartmanjeként is emlegetett Donald Trumpot, úgy tűnhet, mintha hülyeségben futnának versenyt az elnökjelöltségért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik