Nagyvilág

Nagypapaként karolta át a balesetet szenvedett picit a sheriffhelyettes

Előtörtek az apai, sőt nagyapai ösztönök egy amerikai sheriffhelyettesből, miután megérkezett egy súlyos baleset helyszínére az alabamai Jefferson megyében – írja a CBS News.

Miután észrevette, hogy egy anyuka és babája is érintett a szerencsétlenségben, Ric Lindley első dolga az volt, hogy megvizsgálja őket. Látta, hogy a nő nagyon megijedt, közben pedig a gyermekét szorongatta. Lindley megkérdezte, hogy tarthatja-e a babát; az asszony erre igennel válaszolt – mondta a CBS News-nak a sheriffhelyettes egyik kollégája.

Amint átvette a gyermeket, az anyuka kezdett megnyugodni. Lindley később azt mondta, ő nem tett semmi különöset, csak azt, amit egy apuka vagy egy nagypapa is tett volna.

A megható pillanatról, ahogy a sheriffhelyettes átkarolja a picit és elgyalogol vele a roncsoktól, fénykép készült. A fotót később posztolták a sheriff irodájának Facebook-oldalára, ahonnan több mint 7000-en osztották meg.

A felvétel alatt több százan köszönték meg Lindley-nek a szolgálatot. Kollégája szerint az emberek ilyenkor döbbennek rá, hogy a helyszínre kiérkező rendőrök nem pusztán helyszínelők, hanem férjek, feleségek, anyák, apák, nagyszülők.

Fotó: Jefferson County Sheriff's Office
Fotó: Jefferson County Sheriff’s Office

Ajánlott videó

Olvasói sztorik