Élet-Stílus

Teljesen felgyógyulhat a kisfiú, miután belülről lefejezte egy ütközés

Bravúros orvosi beavatkozásnak köszönheti az életét a 16 hónapos gyerek.

Az ausztrál Jackson Taylor édesanyjával és kilencéves nővérével épp hazafelé tartott a nagybevásárlás után, mikor autójukkal frontálisan nekiütköztek egy másik járműnek. Az ütközés nem volt nagy – mindkét autó legfeljebb harminc kilométer per órás sebességgel haladhatott – az ütközés ereje mégis életveszélyes sérülést okozott a gyerekülésbe szíjazott kisfiúnál.

Belső lefejezés: így hívják azt a ritka, és életveszélyes sérülést, ami akkor következik be, ha a koponya valamilyen külső hatásra elválik a gerinctől. Jacksonnal is ez történt. A kiérkező mentők helikopterrel szállították a brisbane-i kórházba, ahol többek között a „gerincműtétek keresztapja” dr. Geoff Askin küzdött az életéért.

News 7 Melbourne
News 7 Melbourne

A kórház orvosai több órás, bonyolult műtétet hajtottak végre a kisfiún, mely során egy speciális eljárással újra a gerinchez rögzítették a koponyát. Askin doktor az eljárást követően elmondta, a kisfiúnak szerencséje volt, hogy a belső lefejezés után egy életfontosságú ideg sem sérült meg.

„Az ilyen eseteknél a sérültek többsége azonnal meghal, aki nem, az jó eséllyel élete hátralévő részére lebénul” – nyilatkozta a sebész a 7 News Melbourne ausztrál hírcsatornának, majd elárulta azt is, Jackson sérülése volt eddig a legszörnyűbb, amit látott. „Szerencsére a kisfiúnak jó esélye van a teljes gyógyulásra. Most két hónapig egy glóriának nevezett nyakmerevítőt kell majd viselnie, hogy időt adjunk a területnek a teljes regenerálódásnak” – tette hozzá.

A hírcsatornának megszólalt a kisfiú édesanyja, Rylea is, aki kimondhatatlanul hálás az orvosoknak, hogy megmentették gyermekét. „Igazi csoda, ami velünk történt.”

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik