Nagyvilág

Pusztító vihar tart Amerika felé

Sandy hurrikán (segély, hurrikán, )
Sandy hurrikán (segély, hurrikán, )
Trópusi ciklon indult meg az USA keleti partja felé, sok államban máris vészhelyzetet hirdettek. A Bahamákra már lecsapott a Joaquin.

Joaquin érkezésére vár izgatottan egész Amerika. Joaquin nem egy hollywoodi celeb, hanem egy annál is kártékonyabb jelenség, egy hurrikán. Az USA keleti partját már nagy esők mossák áradásokat okozva, erre fog a csütörtökön megérkező vihar rátenni egy lapáttal.

A Joaquin jelenleg egy 3-as kategóriájú vihar, de a New York Times cikke szerint könnyen rákontrázhat erre a Bahama-szigeteket már megrongáló ciklon. Most abban reménykednek az Atlanti-part államai, hogy a hurrikán elsunnyog a partokkal párhuzamosan, a nyílt tenger fölött, de nem kizárt a partot érése sem. Sőt, egyes előrejelzések szerint 4-es erejű viharrá erősödhet.

Észak-Karolinában Pat McCrory kormányzó elrendelte a felkészülést az árvizekre számítanak, van ahol 50 centi eső is eshet pár nap alatt, ami akár emberéleteket is követelhet. Virginiában ezért vészhelyzetet hirdettek, ahogy New Jersey állam is. Az ottani kormányzó, a 2012-es Sandy hurrikán idején is hivatalban lévő Chris Christie is vészhelyzetet hirdetett és lemondta elnökjelölti kampányrendezvényeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik