Nagyvilág

Leslie Mandoki ágyazhatott meg Orbánnak Bajorországban

Szerdán Bajorországban tárgyal Orbán Viktor kormányfő, ahol a tartományt vezető CSU frakcióülésén is felszólal - az utat a párt korábbi jelöltje Mandoki egyengethette.

Komoly szerepe lehetett a Dschinghis Khannal a hetvenes évek Németországában befutott Leslie Mandokinak  Orbán Viktor pártközi diplomáciájában – írja a Die Welt. Az utóbbi időben ugyanis Mándokit több bajor-magyar találkozón látták a magyar miniszterelnök közelében. Mándoki 2013-ban a tartományi választásokon elindult a CSU színeiben, és a Die Welt szerint az Orbán Viktorral folytatott tárgyalások során gyakran tolmácsként vesz részt.

Mint arról beszámoltunk, Orbán Viktor már kedden este megérkezett Németországba, hogy egy luxushotelben tárgyaljon a  volt bajor kormányfővel, Edmund Stoiberrel. A miniszterelnököt szerdára a tartományi konzervatív párt, a CSU gyűlésére hívták meg, de a német lap értesülése szerint már egy nappal korábban Bajorországba utazott a titkos találkozó kedvéért. Stoiber azt mondta: a magyar miniszterelnök kedvéért még a Bayern-Wolfsburg meccsről is lemondott.

Leslie Mandoki magyarországi augusztus 21-i koncertje a Várkert Bazárban több magyar ellenzéki politikusnál is kiverte a biztosítékot. Az Együtt például feltette a kérdést, hogy a Hungarofest tisztázza, miért kellett csaknem százmillió forintot költeni a Mandoki-koncertre.

A magyar polgároknak ugyanis mintegy 94 millió forintjába került az ingyenes Leslie Mandoki koncert, melyen vezető fideszes politikusok, így Orbán Viktor miniszterelnök is ott bulizott feleségével. (A találatért köszönet a 444.hu-nak)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik