Nagyvilág

Orbán titkos találkozón vett részt Bajorországban

Ugyan csak szerdára hívták meg, de már egy nappal korábban kiutazott.

Orbán Viktor már kedden este megérkezett Németországba, hogy egy luxushotelben tárgyaljon a  volt bajor kormányfővel, Edmund Stoiberrel – értesült a német Bild.

A miniszterelnököt szerdára a tartományi konzervatív párt, a CSU gyűlésére hívták meg, de a német lap értesülése szerint már egy nappal korábban Bajorországba utazott a titkos találkozó kedvéért. Stoiber azt mondta: a magyar miniszterelnök kedvéért még a Bayern-Wolfsburg meccsről is lemondott.

A luxusszállodában, ahol a magyar miniszterelnök megszállt, mintegy másfél órán keresztül tárgyaltak a menekülttáborokban és a szerb-magyar határon uralkodó helyzetről. Stoiber a Bildnek kifejtette: Orbánt meglepte, hogy Németországból is éles kritikákat kap és azt kérdezte, annak miért nincs ekkora visszhangja, hogy a franciaországi Calaisban is kerítéssel tartják távol a menekülteket attól, hogy a Csatorna-alagúton keresztül próbáljanak meg átjutni Angliába.

Szerdán Orbán a jelenlegi tartományi miniszterelnök, Horst Seehoffer meghívására a CSU frakcióülésén vesz részt. Stoiber szerint kíváncsian várják, hogyan értékeli a magyar kormányfő a német döntéseket, melynek következményei nála csapódnak le.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik