Nagyvilág

Légicsapásokkal válaszolt Izrael a palesztin rakétákra

Tavaly nyár óta nem csapódott be palesztin rakéta izraeli lakott területen, most megtörtént. Izrael légicsapással válaszolt. Egyik oldalon sem volt veszteség.

Az izraeli hadsereg légicsapásokat hajtott végre a Gázai övezetben szombatra virradóra, miután palesztin fegyveresek előző este rakétákat lőttek ki. A hivatalos közlések és szemtanúk szerint a légitámadások célpontja a Hamászhoz tartozó Ezzedín al-Kasszám Brigádok két kiképzőtábora volt az övezet északi részén, Dzsabalíja mellett. Áldozatok nem voltak.

Pénteken este – a tavaly nyári Erős Szikla izraeli hadművelet óta először – lakott területen, a határ szomszédságában lévő Szderótban csapódott be egy, a Gázai övezetből kilőtt rakéta. Egy másikat a levegőben megsemmisített az izraeli légelhárítás. Emberéletben nem esett kár.

A héten ismét kiéleződött a feszültség Jeruzsálemben, a Templomhegyen (Mecsetek terén), és emiatt pénteken összetűzések robbantak ki Kelet-Jeruzsálemben és Ciszjordániában is palesztin tüntetők és rendőrök között – írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik