Nagyvilág

Hasrarütéssel döntöttek a horvátok a B-terv mellett

zoran milanovic (zoran milanovic)
zoran milanovic (zoran milanovic)
Zoran Milanovic Pélmonostoron járt, és azt mondta a sajtónak, nem állapodtak meg semmiben Magyarországgal, csak átpasszolják a menekülteket.

Nem volt megállapodás a magyarokkal. Rákényszerítettük őket, hogy fogadják a menekülteket úgy, hogy odaküldtük az embereket, és továbbra is ezt fogjuk tenni – jelentette ki Zoran Milanovic horvát miniszterelnök szombaton Pélmonostoron (Beli Manastir) az Index.hr horvát hírportál szerint.

A miniszterelnök szombat reggel látogatott el a határ melletti Pélmonostorra, ahol felmérte a helyzetet, és beszélt a Vöröskereszt dolgozóival, valamint azzal a mozdonyvezetővel, akit péntek este vettek őrizetbe Magyarországon. Ő vezette azt a vonatot, amin mintegy ezer migráns horvát rendőrök kíséretében érkezett Magyarországra.

Milanovic a helyszínen tartózkodó újságíróknak azt mondta: megítélése szerint működik a “B-terv”. A kormányfő pénteken rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az ország lehetőségei korlátozottak, ezért áttérnek a “B-tervre”, és a magyar határhoz irányítják az menekülteket – írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik